“It Works! Extra Virgin Coconut Oil” Yang Memang Awesome!

Hey guys! today i nak review mengenai produk kecantikan. Review ni tak berbayar hokay. Memang i sendiri yang nak share sebab produk ni sangat bagus dan i want my readers to give it a try. For those yang belum tahu, Virgin Coconut oil ni sangat well known for its fragrance, taste, antioxidants and several benefits and the most important ones being its usefulness in hair care and skin care. Long story short, Virgin Coconut Oil ni macam superhero. Kalau Gal Gadot kita panggil Wonder Woman, Coconut Oil ni kita boleh panggil Wonder Oil. Haha. 

Anyway, jenama untuk Virgin Coconut Oil ada banyak. After i buat beberapa carian secara online dan banyak baca good reviews dari pengguna lain, jenama yang menjadi pilihan hati i adalah It Works! Extra Virgin Coconut OilI’ve been using this product as a hair care for a month now. (Maklum la bila rambut dah panjang ni manjanya kena lebih sikit. Dulu masa rambut pendek tak kisah sangat. Hehe). And you guys! produk ni made in Malaysia hokay! Sangat berkualiti dan yang paling penting, HALAL. 


And the result? 

Result after pakai this produk i tak perlu tunggu lama pun. After a week i dah rasa rambut i lembut gila. Masa 1st time pakai tu actually i terlebih letak coconut oil (ni kes excited sangat.. haha). Memang rambut i berminyak gila. Sekali basuh je tak boleh hilang. After 4-5 times basuh baru hilang. Then, the 2nd time i cuba pakai 1 sudu. Suprisingly, rambut panjang macam i ni works just fine hanya dengan 1 sudu. Baru la i realized coconut oil ni tak perlu pakai banyak pun. Haha. Gigih mula-mula i pakai banyak konon nak dapat result instantly. Haishh..


Macam mana nak pakai? 

Cara penggunaannya pula i ada cuba beberapa step dan cara yang paling berkesan adalah, i basuh rambut i dahulu dengan shampoo. Then i put 1 spoon of coconut oil with my hair mask – mix it together, letak di rambut dan biarkan selama 30 minit. After that i basuh, i pakai hair conditioner dan basuh lagi sekali. Finally i keringkan rambut i dengan towel, i sikat dan biarkan kering (i tak pakai hair dryer pun). Bila dah kering, rasa fabulous gitu. Kalau lalu sebelah haters boleh *flip hair*. Hehe. 


Produk apa lagi i pakai for hair care? 

  • L’oreal Elseve Keratin Smooth 75H Deep Perfecting Mask – Hair mask ni lah i campurkan dengan 1 spoon of It Works! Extra Virgin coconut oil for my hair.
  • L’oreal Mythic Oil – I pakai setiap hari untuk maintain my hair supaya tak nampak kering. Mythic oil ni buat rambut lebih mudah untuk diurus terutama bila i travel. Sikit pun tak buat rambut berminyak (Jangan confuse pula dengan nama dia). Highly recommended. 
  • L’oreal Serioxyl Denser Hair Hair treatment untuk buat rambut lebat (maklum la, rambut i nipis). Hehe.

Okay guys, that’s all. Kalau nak beli It Works! Extra Virgin Coconut Oil ni you boleh klik link yang i dah share di atas. Worth a try! Until then… XOXO

 

Scroll Up