Author: Hani Mahmud

A Birthday Treat At Novotel Phuket Kamala Beach, Thailand

Hey guys! Last weekend on 23rd June i ke Phuket, Thailand to celebrate my birthday. The whole trip was planned by me sampai la bila i informed my boyfriend, dia tak…
Read More

My Favourite Travel Apps

Easy Currency Converter   I dah cuba beberapa currency converter tetapi pada i, app ni yang paling senang dan simple. I've been using this app semenjak i mula travel. Ada…
Read More

Resepi Ayam Coca Cola. Wajib Cuba!

"Eh, are you sure? Coca-Cola with Chicken? Seriously". That was my first reaction when i heard about the recipe 3 years ago dari kawan i yang datang bercuti ke Malaysia.…
Read More

Cara Bayar Zakat Secara Online

Hi guys! How is your Ramadhan going so far? Kejap je rasa kan? next week dah raya. Anyway, today i nak share cara untuk bayar zakat secara online. Yang belum…
Read More

Just A Quick Update For My Loyal Readers.

Hey guys! Hope everyone is doing well. Just a quick update today to share with you guys how's my life going. If you noticed, nowadays i jarang update my blog. Berbeza…
Read More

Travel Planning : Guide Untuk Travel Solo Buat Kali Pertama

Hello guys! I banyak terima email from readers yang nak tahu macam mana i plan my first solo trip. Soalan macam "Selamat tak?" & "Tak takut ke?" soalan yang bosan dah…
Read More

Solo Travel 2018 : Panduan Percutian Ke Hanoi, Vietnam (Part II)

Hey guys! Part I i dah kongsikan beberapa Hanoi travel tips sebagai panduan for you guys yang ada plan untuk bercuti ke Hanoi, Vietnam. If belum baca Part I, boleh…
Read More

Solo Travel 2018 : Panduan Percutian Ke Hanoi, Vietnam (Part I)

Hey guys! I just got back from Hanoi, Vietnam. It was a great trip but I got severely sunburned and while writing this, i actually having fever and both of my…
Read More

Best Ke Tadom Hill Resorts Ni? Apa Yang Ada?

Hey guys! Last week on Chinese New Year i berkesempatan untuk pergi ke Tadom Hill Resorts (Yay! Finally!). Dah lama dah i nak ke sini, tercapai juga akhirnya. Hehe. Anyway,…
Read More

Cara Bayar Bil Utiliti Menggunakan JOMPAY di Maybank2u

Hey guys! today i nak kongsikan cara-cara membuat bayaran bil-bil utiliti dengan menggunakan JomPAY di Maybank2u. Bagi bank-bank lain tu, i tak sure how, but i'm pretty sure caranya tak jauh…
Read More
Scroll Up