Category: Food & Recipes

Cendawan Goreng Kunyit

Hey guys! today i nak share satu lagi resepi yang i selalu masak untuk diri i sendiri iaitu cendawan goreng kunyit.  Hanya perlukan 8 bahan dan sangat mudah untuk disediakan.…
Read More

Cara Mudah Goreng Ikan Pekasam Yang Confirm Sedap!

I'm a BIG FAN of Ikan Pekasam. Kalau balik Ipoh (kampung i), my parents mesti akan belikan i ikan pekasam untuk dibawa balik ke KL. Ye la, macam susah je nak…
Read More

Ayam Teriyaki Tumis

Resepi ni i jumpa di Twitter, tapi i ubah ikut citarasa i sendiri. I suka resepi ni sebab cara penyediaannya yang sangat mudah dan boleh simpan di dalam peti sejuk (tahan la…
Read More

Greek Recipes : Reddish Beef / Beef In Tomato Sauce

Resepi ni adalah satu-satunya resepi Greek yang i belajar semasa i berada di Greece. Memang sedap. Kali pertama rasa i dah jatuh cinta! Sebab tu i belajar. So today i…
Read More
Scroll Up