Category: Lifestyle

Masalah Rambut Kering? Cuba Ikut Tips Ini.

I ni boleh dikatakan someone yang kerap mewarnakan rambut di sepanjang usia i 20an. Rambut i selalu berubah-ubah warna dari ash green ke merah, dari blonde ke putih, dari light brown…
Read More

Rahsia Mendapatkan Kulit Yang Lembut Dan Lembap

Hey guys! Dah lama i tak share mengenai tips kecantikan kan?! Actually i banyak tips yang boleh dikongsikan dalam blog i ni, tetapi disebabkan fokus utama Wanderhoney blog adalah lebih…
Read More

Selalu Dapat Mimpi Buruk? Ini Tips Untuk U’olls.

Mimpi buruk bagi orang dewasa adalah perkara biasa. Yang menjadi luar biasa bila u'olls kerap (boleh dikatakan setiap hari) mengalaminya. If you termasuk dalam golongan "luar biasa" ni, don't worry, you're…
Read More

Cara Mudah Goreng Ikan Pekasam Yang Confirm Sedap!

I'm a BIG FAN of Ikan Pekasam. Kalau balik Ipoh (kampung i), my parents mesti akan belikan i ikan pekasam untuk dibawa balik ke KL. Ye la, macam susah je nak…
Read More

Ayam Teriyaki Tumis

Resepi ni i jumpa di Twitter, tapi i ubah ikut citarasa i sendiri. I suka resepi ni sebab cara penyediaannya yang sangat mudah dan boleh simpan di dalam peti sejuk (tahan la…
Read More

Tiub Telinga Bagi Orang Dewasa Yang Mempunyai Masalah Telinga Berair

  My first ear operation was in July 2014 to remove a cyst in the middle ear. Cholesteatoma is what it's called. I tak pernah share lagi about this "Cholesteatoma" thing…
Read More

Vaseline Merawat Masalah Kulit Kering

Untuk sesiapa yang mempunyai masalah kulit kering, this is the right article for you to read. Kenapa? Sebab apa yang i nak share ni keberkesanannya adalah 100% berkesan. Tak perlu…
Read More

Greek Recipes : Reddish Beef / Beef In Tomato Sauce

Resepi ni adalah satu-satunya resepi Greek yang i belajar semasa i berada di Greece. Memang sedap. Kali pertama rasa i dah jatuh cinta! Sebab tu i belajar. So today i…
Read More

Tips Mengurangkan Sakit Telinga Kerana Jangkitan Kuman.

Just a short post untuk share tips mengurangkan sakit telinga yang I sendiri pernah cuba. Sebelum tu, untuk pengetahuan, I mempunyai masalah telinga since I was a child. Jadi, untuk masalah…
Read More

Apple Cider Vinegar Untuk Kecantikan Rambut

Sebelum i mula pakai Apple Cider Vinegar (ACV) untuk rambut, actually i agak was-was sebab i tak suka dengan bau ACV. Masam. Tetapi, setelah i buat beberapa research online tentang kebaikan ACV…
Read More

50 Etiquette For A Women

Intelligence is sexy, don't play stupid. Never let anyone disturb your composure, deter your accomplishment or destroy your happiness. If you're trapped between your feelings and what other people think…
Read More

Tips Terbaik Untuk Mengurangkan Lemak Di Pipi (Tembam)

I ni pipi tak ada la tembam mana. Tapi disebabkan I nak bentuk muka I jadi 'Vshape', I pun gigih la cuba macam-macam cara. Nasib tak pergi Korea je buat…
Read More

Ubah Penampilan Dalam Waktu Singkat

  Pernah tak bila tengok diri sendiri dekat cermin, terdetik dalam hati nak tukar penampilan ataupun nak nampak lain dari kebiasaan? Okay, berikut adalah tips mudah yang boleh anda follow :   1.…
Read More
Please wait...

Subscribe to Wanderhoney

Want to be notified when my article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.
Scroll Up