Cara Mudah Buat Tag


On January 2015, i mula buka my online shop on instagram and facebook. Nama online shop i, Gifty Gift by Hani. I jual barang handmade such as chocolate bouquet, wedding favor, birthday paperbag and kad yang i design sendiri. I dapat banyak positive feedback and Alhamdulillah tempahan sentiasa ada. Cuma masa untuk i rehat sangat terhad. Dua jenis product giftygift yang banyak dapat tempahan adalah product tag and birthday paperbag.

Ramai orang tanya i sebelum ni software apa i pakai untuk design tag. Now i akan share with you guys. Sangat simple. Yang bercita-cita nak kahwin tu and perlukan wedding tag untuk your wedding gift/favor, dah boleh buat sendiri. Jimat.

First, pergi ke website Avery.com. Create your own My Avery account. Just click “Sign in to MyAvery” and akan appear macam ni :

Capture.PNG18

Then after create your MyAvery Account. Click “Start Now” dekat side “Print it Youself”

Capture.PNG19

Bila dah click, akan appear banyak kategori. Pilih je mana yang berkenan di hati. If nak buat business card, click kategori business card. Macam tu jugak la kategori lain. Nanti bila dah buat MyAvery account, boleh explore sendiri semua kategori. Untuk yang nak buat tag, boleh click dekat kategori Cards & Tags. Bila dah click akan appear macam ni :

Capture.PNG20.PNG
Product number yang i selalu pakai : 53215 & 22848

Bagi yang nak pakai shape lain macam bulat ke, bujur, petak dan sebagainya, boleh pilih dekat kategori “Specialty Shapes”. Then  boleh design tag sendiri seperti yang diidamkan. Pada i, tak susah pun sebab i start buat benda ni tiada siapa pun ajar. I belajar sendiri. Ni beberapa contoh yang i designed for my customer :

551449_1099591536721844_1324766944979329977_n

11401403_1098338366847161_1179148723698674883_n

12039473_1161192853895045_3963201512755786229_n

 

11150525_1079086092105722_3499500225262885049_n.jpg

 

Tapi, untuk yang jenis malas nak hadap benda-benda macam ni or memang dah tiada idea for the design, boleh contact and buat tempahan dengan i. 

Until then.

10940469_1013007288713603_3370125723694739679_n

Please wait...

Subscribe to Wanderhoney

Want to be notified when my article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.
Scroll Up